Črna kronika

Žalostno: Policisti so izgubili še tretjo sodelavko

M.J.
12. 6. 2014, 08.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes, nekaj po 6. uri so iz UKC Maribor sporočili, da je v bolnišnici umrla še tretja udeleženka torkove prometne nesreče na štajerski avtocesti, ki je bila do sedaj v kritičnem stanju. Pokojna je bila zaposlena na Policijski upravi Muska Sobota in je bila, kot je že znano, skupaj s sodelavci PU Murska Sobota na poti na spominsko slovesnost na Okrešlju.

Foto arhiv PGD Slovenske Konjice

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, so bili o smrti še tretje sodelavke obveščeni danes po 6. uri.

Po podatkih policije je do nesreče na štajerski avtocesti prišlo v torek okoli 7.30, ko 42-letni romunski voznik tovornjaka ni vozil po sredini prometnega pasu, pač pa je zapeljal desno na odstavni pas. Tam je trčil v policijski kombi s sedmimi policisti, ki se je ustavil zaradi slabo zaprtih vrat prtljažnega prostora.

Potniki v kombiju, uslužbenci murskosoboške policijske uprave, so bili namenjeni na Okrešelj, kjer so želeli počastiti spomin na gorske reševalce, ki so se pred 17 leti med usposabljanjem smrtno ponesrečili.

Foto arhiv PGD Slovenske Konjice



Policisti bodo romunskega voznika ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, za kar mu grozi kazen zapora do osmih let in prepoved vožnje motornega vozila.