Vreme

Popoldne se nam obetajo plohe

STA/M.J.
23. 4. 2014, 09.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bo nastalo nekaj ploh. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem do 23 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Tudi jutri bo spremenljivo, ponekod tudi pretežno oblačno. Pojavljale se bodo občasne kratkotrajne padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem in v vzhodni Sloveniji okoli 12, najvišje dnevne od 17 do 22 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih južno in vzhodno od nas bo prevladovalo oblačno vreme, predvsem v notranjosti Hrvaške bo jutri občasno deževalo. V Alpah in v sosednjih pokrajinah Italije bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in popoldanskimi plohami.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka, nad južno Italijo se zadržuje plitvo ciklonsko območje. Z vzhodnikom k nam priteka precej vlažen zrak.

Obeti: V petek in soboto se bo nadaljevalo spremenljivo oblačno vreme z občasnimi padavinami.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bodo z vremenom povezane težave pogostejše v drugi polovici dneva. Z vremenom povezane težave se bodo najpogosteje kazale kot težave z zbranostjo, nerazpoloženost in manjša delovna storilnost. Spanje v noči na sredo bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.