Vreme

Pretežno oblačno bo

STA 7 J. P.
6. 3. 2014, 09.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo pretežno oblačno, čez dan se bo v zahodnih krajih delno zjasnilo. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem do 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v vzhodnih krajih tudi pretežno oblačno. Veter bo nekoliko oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, ob morju 9, v alpskih dolinah s snežno odejo do -4, najvišje dnevne pa od 8 do 13, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v Furlaniji - Julijski krajini delno jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Predvsem v notranjosti Hrvaške bo občasno še rahlo deževalo. Pihal bo severovzhodnik, ob Jadranu zmerna burja. Jutri bo v krajih vzhodno od nas še pretežno oblačno, drugod bo prevladovalo sončno vreme. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja.

Vremenska slika: Nad osrednjim Sredozemljem in Balkanom je ciklonsko območje, ki se počasi polni. Nad srednjo Evropo pa se krepi območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje doteka od vzhoda precej vlažen zrak.

Obeti: V soboto in nedeljo bo precej jasno, predvsem v vzhodni Sloveniji v soboto zjutraj in dopoldne še pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ponekod v notranjosti pa severni do severovzhodni veter.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo vremenski vpliv zmerno obremenilen. Občutljivi ljudje bodo imeli z vremenom povezane težave, predvsem bo vreme slabo vplivalo na zbranost in delovno storilnost, tudi nekateri bolezenski znaki bodo okrepljeni. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.