Vreme

Padavine bodo postopoma ponehale, pihal bo močan veter!

STA
24. 11. 2013, 16.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Padavine bodo zvečer ponehale, najkasneje v vzhodni Sloveniji, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Jutri zjutraj bo še nekaj oblačnosti, ponekod v osrednji Sloveniji bodo zjutraj možne rahle padavine.

Čez dopoldne se bo zjasnilo, v vzhodni Sloveniji pa se bo popoldne zmerno pooblačilo. Pihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem zmerna, v Vipavski dolini tudi močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 3, v alpskih dolinah do -6, ob morju okoli 7, najvišje dnevne od 0 do 6, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Jutri bo v krajih severno in vzhodno od nas zmerno do pretežno oblačno, možne bodo krajevne padavine. Drugod bo povečini jasno. Pihal bo okrepljen severni veter, ob Jadranu zmerna do močna burja.

Vremenska slika: Nad Sredozemljem in našimi kraji je obsežno ciklonsko območje. Od severovzhoda doteka k nam precej vlažen zrak.

Obeti: V torek bo v zahodni Sloveniji povečini jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem močna burja. V sredo bo delno jasno in hladno, veter bo oslabel.

Opozorilo: Ponoči bo začel pihati okrepljen severni veter, ki bo najmočnejši v severni Sloveniji. Na Primorskem pa bo pihala zmerna do močna burja. Veter bo v sunkih lahko dosegal hitrost okoli 100 kilometrov na uro. V sredo čez dan bo veter oslabel.