Slovenija

V Selnici ob Dravi plaz ogrozil hišo

STA/M.J.
24. 11. 2013, 14.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Velikem Boču v občini Selnica ob Dravi se je davi zaradi obilnega deževja utrgal plaz, ki je spolzel vse do novejše stanovanjske hiše. Gasilci so območje pokrili s plastično folijo, da ne bi prišlo do nadaljnjega zdrsa. Nevarnosti, da bi plaz zasul hišo, ni več, je za STA povedal poveljnik prostovoljnega gasilskega društva Slemen Robi Hadner.

Po njegovih besedah se je utrgalo okoli 700 kvadratnih metrov zemljine. Prizadeto območje so si ogledale občinske službe, s sanacijo plazu pa bodo začeli v ponedeljek. V sosednji hiši je zaradi narasle vode v bližnjem potoku poplavilo kletne prostore, pa tudi sicer se je na območju PGD Slemen minulo noč sprožilo več plazov, a ti niso ogrožali stanovanjskih hiš.



Štajerski gasilci so imeli minulo noč kar veliko dela. Med drugim so v Rušah sprostili vodo v potoku, ki je ogrožal kletne prostore stanovanjske hiše. V Pekrah pri Mariboru so izčrpali meteorno vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše. V Zgornjem Dupleku so odstranili drevo, ki je viselo nad cestiščem, danes pa je poplavilo tudi dvorišče trgovine na Ptuju.

V Žičah je potok ogrožal dve stanovanjski hiši in dve gospodarski poslopji, zato so gasilci postavili protipoplavno zaščito. Pokrili so plaz v velikosti okoli 200 kvadratnih metrov, ki je ogrožal stanovanjsko hišo v naselju Stanovsko v občini Poljčane. V naselju Pečke v občini Makole pa so zaradi narasle vode, ki je odnesla jez ribnika, reševali krajana iz poplavljene hiše.