Vreme

V višje ležečih predelih se obeta sneg

STA
15. 11. 2013, 09.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo oblačno, padavine bodo najpozneje popoldne povsod ponehale. Meja sneženja bo med 600 in 800 metri nadmorske višine. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo na Primorskem in v visokogorju pretežno jasno, drugod bo prevladovalo oblačno vreme. Burja bo popoldne slabela in zvečer ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem okoli 9, najvišje dnevne od 5 do 9, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo močnejše v krajih zahodno od nas. V Alpah bo snežilo, drugod pa deževalo. Popoldne bodo padavine večinoma ponehale. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, pod Velebitom tudi močna burja.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje z vremensko fronto. Od vzhoda doteka k nam malo hladnejši in razmeroma vlažen zrak.

Obeti: V nedeljo bo delno jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije pa bo zjutraj in dopoldne, ponekod pa večino dneva, megla ali nizka oblačnost. V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno in povečini brez padavin.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo vremenski vpliv sprva močno obremenilen. Obremenitev bo popoldne postopoma slabela, vendar ne bo povsem ponehala. Priporočena je večja previdnost.