Svet

Toše Proeski naj bi bil še živ

M.V.
15. 11. 2013, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Makedonski novinar Zoran Božinovski že vse od smrti priljubljenega pevca Tošeja Proeskega trdi, da slednji ni umrl, ampak se s pomočjo Vatikana skriva pred kriminalnimi klani.Zoran Božinovski se preživlja kot novinar, najbolj znan pa je po tem, da je napisal knjigo Toše Proeski, žrtev kriminalnih klanov, v kateri pojasnjuje, da pevec ni umrl v prometni nesreči na Hrvaškem.

Mediaspeed

To prepričanje je podkrepil z izjavo, da do danes še ne obstaja niti en dokaz o njegovi smrti, dodal je tudi, da tovornjaka, v katerega naj bi se zaletel avto, v katerem je na sovoznikovem sedežu spal Toše, sploh ni bilo. Novinar namiguje tudi, da naj bi bil v celotno zadevo vpleten Vatikan, ki je pevca ščitil in poskrbel, da je na varnem pred makedonskimi kriminalci.

Končal je v zaporu

Božinovskega v Makedoniji sicer že dolgo nihče ne jemlje resno, poleg tega je bila nanj razpisana tudi tiralica Interpola zaradi vohunjenja in izsiljevanja, zaradi česar je končal v novosadskem zaporu. Po aretaciji je policija preiskala njegovo stanovanje in zaplenila računalnike in dokumentacijo. Mnogi bi z veseljem verjeli njegovi teoriji, ki pravi, da Proeski pred šestimi leti ni izgubil življenja, a njegove besede za zdaj zvenijo čisto preveč neverjetno.