Vreme

In kakšno bo vreme danes?

STA
12. 11. 2013, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo na Primorskem delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, burja bo čez dan še nekoliko oslabela. Drugod bo oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na Goriškem in ob morju do 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo. Na Primorskem bo večinoma suho, burja se bo tam nekoliko okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 9 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa podobne današnjim.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo ob Jadranu in v sosednjih krajih Italije delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, drugod pa oblačno. Burja ob severnem Jadranu bo nekoliko oslabela. Jutri bo večinoma oblačno, popoldne bo nekoliko manj oblačno v krajih severno od nas. Predvsem v notranjosti Hrvaške bo ponekod občasno rahlo deževalo. Burja ob severnem Jadranu se bo spet okrepila.

Vremenska slika: Ciklon se je iznad severnega Sredozemlja pomaknil nad Sicilijo in Tirensko morje. Nad naše kraje doteka od vzhoda razmeroma vlažen in prehodno malo toplejši zrak.

Obeti: V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno, burja na Primorskem bo prehodno oslabela. V noči na petek bo začelo deževati. V petek bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo marsikje spustila do nižin. Burja na Primorskem se bo spet okrepila. Hladneje bo.

Napoved vpliva vremena na počutje: V torek bodo imeli vremensko pogojene težave le najbolj občutljivi ljudje.