Črna kronika

Posiljevalo jo je kar pet moških!

Simon Rosc
12. 11. 2013, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Hrvaški Zadar pretresa hud zločin, ki se je zgodil v soboto v večernih urah. Kar pet moških je pred klubom brez milosti posiljevalo 18-letnico. Osemnajstletna srednješolka je skupaj z mamo v nedeljo okoli osme ure zjutraj preplašena in povsem objokana vstopila v prostore zadrske policije. Čeprav je bila osramočena, ji je uspelo zbrati dovolj poguma in prijaviti kaznivo dejanje večkratnega posilstva.

Thinkstock

Čeprav je bila osramočena, ji je uspelo zbrati dovolj poguma in prijaviti kaznivo dejanje večkratnega posilstva. Navedla je peterico napadalcev, ki jih je policija hitro prijela in privedla v pripor. Peterica je v soboto zvečer skupaj z dekletom vstopila v manjšo zadrsko kavarno, nato pa so skupaj odšli naprej v nočni klub Hitch, ki je na tamkajšnji plaži Kolovare.

Tam je eden od peterice dekle zvabil pred klub in imel z njo spolne odnose proti njeni volji. Za tem se je vrnil v notranjost kluba in ostalim štirim prijateljem povedal, kaj je storil, ter rekel, naj tudi oni naredijo isto. Sledili so mu in tudi oni brutalno posilili nemočno dekle. Preiskovalni sodnik Boris Radman je takoj po prijavi zoper peterico odredil 30-dnevni pripor, da je s tem zaščitil žrtev in ker obstaja velika verjetnost ponovite dejanja. Preiskava o tem, kako natančno naj bi se posilstvo zgodilo, še poteka, je pa dodobra pretresla Zadar.