Vreme

Po večini Slovenije še vedno sneži, previdno na cestah

STA
14. 1. 2013, 07.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Sneženje se je ponoči še okrepilo in trenutno sneži po večini Slovenije. Do večera bo predvsem v južni in jugovzhodni Sloveniji zapadlo še okoli 20 cm snega. Burja bo predvsem na Notranjskem dopoldne še delala snežne zamete. Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste voznike pozivajo, da vožnjo prilagodijo slabšim razmeram na cestah.

Prometno-informacijski center opozarja na zdrse tovornih vozil, zaradi česar je zaprta polovica primorske avtoceste med razcepom Nanos in Senožečam proti Kopru. Zaradi zdrsa v smeri proti Ljubljani med razcepom Gabrk in Senožečam je zaprt prehitevalni pas, na štajerski avtocesti pred cestninsko postajo Vransko proti Ljubljani oviran promet.

Prepoved za tovorna vozila velja na primorski avtocesti v obe smeri, na pomurski in štajerski avtocesti proti Ljubljani in na dolenjski avtocesti v obe smeri. Poročajo tudi o številnih prometnih nesrečah

Kljub temu da vzdrževalne službe ceste posipajo in plužijo je še vedno zasneženo cestišče, tako da je močno upočasnjen promet. Glede na snežne razmere na prometno-informacijskem centru priporočajo voznicam in voznikom, naj se odpravijo prej na pot v službo in z ustrezno zimsko opremo. Priporočajo tudi, da hitrost prilagodijo trenutnim razmeram na cestah.

Zaradi burje je na hitri cesti Nanos-Ajdovščina prepovedan promet za hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Po poročanju Radia Slovenija na Letališču Jožeta Pučnika zaradi sneženja zaenkrat še nimajo večjih težav v letalskem prometu, eno tovorno letalo pa so preusmerili na letališče pri Trstu.

Danes bo oblačno, po nižinah Primorske bo večinoma deževalo, drugod snežilo. Burja bo dopoldne slabela. Popoldne bodo padavine slabele in zvečer deloma ponehale. Temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

V torek bo pretežno oblačno, predvsem v zahodni polovici Slovenije bodo občasno manjše padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 0, na Primorskem do 4, najvišje dnevne od -2 do 2, na Primorskem do 8 stopinj C. V sredo bo večinoma oblačno z občasnimi rahlimi padavinami. V četrtek se bo sneženje predvidoma spet nekoliko okrepilo.