Vreme

Vreme: Delno jasno, na vzhodu oblačno

STA
6. 1. 2013, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo v zahodni in osrednji Sloveniji delno jasno, v vzhodnih krajih pa zmerno do pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno. Zjutraj bodo vzhodnih krajih rahle padavine, ki se bodo čez dan širile proti osrednji Sloveniji. Po nižinah vzhodne Slovenije bo večinoma rahlo snežilo, po nižinah osrednje Slovenije pa rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 4, v alpskih dolinah do -3, najvišje dnevne v vzhodni Sloveniji okoli 2, drugod od 4 do 7, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih severno in vzhodno od nas bo večinoma oblačno, v Alpah bodo padavine. Drugod bo večinoma sončno. Jutri bodo rahle padavine tudi v sosednjih pokrajinah Madžarske in v severnem delu Hrvaške, tudi po nižinah bo občasno rahlo snežilo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo se zadržuje območje visokega zračnega tlaka. S severnim vetrom v višinah k nam priteka občasno nekoliko bolj vlažen zrak.

Obeti: V torek in sredo bo zmerno do pretežno oblačno in povečini brez padavin. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla, megleno bo tudi ob morju.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv bo na zahodu večinoma ugoden, na vzhodu države pa bodo najbolj občutljivi občasno imeli vremensko pogojene težave.