Svet

Zopet streljanje v Aurori, štirje mrtvi

S.R.
5. 1. 2013, 22.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mesto Aurora v Koloradu, kjer se je julija 2012 zgodil strelski pohod med premiero filma o Batmanu je doživelo novo tragedijo. V drami s talci so umrli štirje ljudje.S

Policijo so okoli treh zjutraj po lokalnem času obvestili o streljanju. V družinski hiši v mestu Aurora je namreč neznani moški zajel tri talce. Z ugrabiteljem so se kar šest ur pogajali, ko pa so pogajanja propadla, so ga poskušali na plano izvabiti s solzivcem. Ker tudi to ni uspelo, je policija ob devetih zjutraj vdrla v hišo in se zapletla v strelski spopad z ugrabiteljem. Tam so našli štiri trupla, med drugim tudi truplo ugrabitelja, ki je med vdorom v hišo očitno ubil vse tri talce. Ali so ugrabitelja ubili streli policije, ali pa si je sodil sam zaenkrat še ni znano. Posebne policijske enote SWAT so sicer med pogajanjem za vsak primer izpraznile sosednje hiše. Vzrok ugrabitve prav tako ni znan, policija pa domneva, da so bili vsi trije ubiti talci sorodniki ugrabitelja.

Mesto Aurora v Koloradu očitno ne pozna miru. 20. julija 2012 je James Eagan Holmes v omenjenem mestu med premiero najnovejšega filma o Batmanu ubil 12 ljudi, kar 58 pa jih je ranil.