Turistična patrulja

Projekt, s katerim predstavljamo občine in razvijamo slovenski turizem

Zoran Franc
2. 10. 2019, 07.00
Deli članek:

Na Bledu smo minulo soboto podelili plakete občinam, ki so sodelovale v projektu že četrte sezone Turistične patrulje.

Goran Antlej
Župani občin, ki so sodelovale v četrti sezoni poletne turistične patrulje.

Skoraj že tradicionalno smo se tudi letos družili na Bledu, kjer smo v okviru dobrodelnega dneva za družine otrok s posebnimi potrebami podelili tudi plakete občinam Turistične patrulje. V pestrem programu, ki je zajemal vse od nordijske hoje in humanitarnega teka do cici teka, dobrodelne dražbe in nastopa Tanje Žagar, smo podelili tudi priznanja 16 občinam, ki so se nam pridružile v letošnji poletni sezoni Turistične patrulje. Zbrane župane in predstavnike občin ter obiskovalce je za začetek pozdravil podžupan občine Bled Jakob Bassanese, nagrade pa sta podelila odgovorna urednica časnika Novice Svet24 Petra Rupnik in urednik svetovalnih vsebin Zoran Franc.

Turisti ste izbrali Semič, Lendavo in Šmarje pri Jelšah

Spomnimo, turisti so največ točk pripisali občinama Semič in Lendava, kar 97 točk, na tretje mesto pa so uvrstili občino Šmarje pri Jelšah, ta je prejela 94 točk. Plaketo občine Semič je prevzela direktorica Kulturnega centra Semič, Irena Plut, ki je zbrane povabila na okušanje kulinaričnih dobrot ter na ogled kulturnih in naravnih znamenitosti, ki jih v občini ni malo. Širokosrčno povabilo je prišlo tudi iz občine Lendava. Župan Janez Magyar je zbrane povabil na razgledni stolp Vinarium z dih jemajočim razgledom in na pokušnjo vrhunskih vin ter na največje tekmovanje v Sloveniji v kuhanju bograča, imenovano Bogračfest. Plaketo občine Šmarje pri Jelšah je prevzela Sergeja Javornik iz službe za odnose z javnostmi. Zbrane je povabila na obisk muzeja baroka in na sprehod po čudoviti poti križevega pota, seveda pa obljubila, da bodo vse obiskovalce pogostili z izbrano kulinariko.

Bralci ste izglasovali občino Kostanjevica na Krki, Šmarje pri Jelšah in Bohinj

Prvo mesto ste bralci pripisali občini Kostanjevica na Krki. Župan Ladko Petretič je povedal, da gre za edino občino v Sloveniji, ki se nahaja na otoku, hkrati pa zbrane povabil na razstavo Božidarja Jakca in na občinski praznik, ko ob pestrem dogajanju po reki Krki zapluje tisoč majhnih čolničkov z lučkami. Drugo mesto ste bralci priborili občini Šmarje pri Jelšah, na tretje mesto pa ste uvrstili občino Bohinj. Župan Jože Sodja je zbrane povabil na obisk in raziskovanje neokrnjenih kotičkov, pa tudi na številne dogodke in na kulinarične dobrote, ki jih v Sloveniji ne manjka. Podelitve se je udeležil tudi župan občine Loški Potok Ivan Benčina, ki je zbrane povabil na obisk naravnega habitata medvedov. Svetovalka za gospodarske zadeve občine Idrija Karmen Makuc je povabila na ogled rudnika, čipkarske šole in na lokalne specialitete, žlikrofe ter torto Rezi. Predstavnica občine Mežica Jana Horvat je povabila na obisk mežiškega rudnika, ki si ga lahko ogledate z vlakcem, kolesom ali celo kanujem. Andreja Brglez iz javnega zavoda KTŠ in Tic Ormož pa vabi na pestro dogajanje v času martinovanja in na degustacijo vrhunskih vin.