Sovraži policiste

Z nožem jurišal nad oborožene policiste

M.G.
1. 7. 2024, 10.58
Posodobljeno: 1. 7. 2024, 11.01
Deli članek:

Nespametno dejanje, nespametnega moža v nemškem mestu Lauf an der Pegnitz, se je končalo s smrtjo moškega, ki je z nožem napadel tri oborožene policiste, ki so ga v samoobrambi ustrelili.

X, WELT (@welt)
Tragedija s smrtnim izidom se je zgodila na železniški postaji v mestu Lauf an der Pegnitz.

Včeraj se je v mestu Lauf an der Pegnitz, v bližinu Nurnberga v Nemčiji, zgodila dokaj nenavadna situacija. Moški, čigar identiteta, starost ali razlogi napada, so zaenkrat še neznani, se je odločil za bitko Goljata proti Davidu. Oborožen samo z nožem, se je odločil, da napade policijski avto, ki je bil na patrulji. Ko sta policista izstopila iz vozila, je moški z nožem optimistično stekel v napad, a so ga še preden, da bi prišel do svojega cilja, pokosile jeklene krogle, ki sta jih sprožila oborožena policista.

Incident se je zgodil na železniški postaji, moški pa je umrl na kraju nesreče, kljub nujnim ukrepom prve pomoči, je dejal tiskovni predstavnik policije. Dodal je, da nihče od policistov ni bil poškodovan, ni pa navedel kakšnih podrobnosti o tem, koliko strelov je bilo izstreljenih, kam so ustrelili moškega ter pravzaprav kdo je napadalec sploh bil ter kakšni so bili njegovi razlogi za takšno nesmiselno dejanje, ki ga je stalo življenja.