Novo ministrstvo

Južnokorejska rodnost je prenizka, ukrepala bo država

A. M.
1. 7. 2024, 10.22
Posodobljeno: 1. 7. 2024, 10.22
Deli članek:

Južna Koreja bo uvedla novo strategijo ministrstva za prebivalstvo, z namenom obravnave nizke rodnosti in hitrega staranja prebivalstva, ki sta se izkazala za enega največjih izzivov, s katerimi se sooča država.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Vlada je načrt razkrila po srečanjih na visoki ravni z vladajočo stranko in dejala, da bo julija za začetek delovanja ministrstva predlagana revidirana organizacijska ureditev vlade. Ko bo ustanovljeno, se bo novo ministrstvo osredotočilo na strategijo in načrtovanje demografskih vprašanj, kot so nizka rodnost, staranje prebivalstva, delovna sila in priseljevanje, ter služilo kot nadzorni svet za uravnavanje demografske prihodnosti države. Ministrstvo bo odgovorno tudi za pripravo populacijskih politik ter srednje- in dolgoročnih strategij, pri čemer bo prevzelo naloge, ki jih trenutno vodita ministrstvo za zdravje in finance.

Ministrstvo namerava okrepiti javne kampanje in promocije za reševanje demografskih izzivov ter izvesti raziskave in analize demografskih podatkov, so povedali uradniki. Namen je primarno spodbujanje rodnosti in s tem naravnega prirasta prebivalstva.