Tudi na naftno rafinerijo

Ukrajinci z droni napadajo na ruskem ozemlju

A.S./STA
21. 6. 2024, 08.46
Posodobljeno: 21. 6. 2024, 09.12
Deli članek:

V nočnem napadu z ukrajinskimi brezpilotnimi letalniki na naftno rafinerijo v ruski regiji Krasnodar, v katerem je izbruhnil požar, naj bi bili ranjeni dve osebi. V regiji naj bi zgodila še dva napada z droni, v katerih so bile ranjeni najmanj štirje ljudje.

X
/

Da so rafinerijo nafte v krasnodarski regiji na jugu Rusije ponoči napadli domnevno ukrajinski droni, so po poročanju ruske tiskovne agencije Tass davi sporočili iz regionalnega centra za krizno odzivanje. V ločenih napadih brezpilotnikov na avtobusno postajo v kraju Južni in tovarno v mestu Krasnodar naj bi bile davi ranjene vsaj štiri osebe, medtem ko je guverner regije Venjamin Kondratjev v objavi na omrežju X navedel, da je v napadu z droni na toplarno v bližini železniške postaje v kraju Južni umrl en človek.

Rusko obrambno ministrstvo pa je sporočilo, da so s sistemi protizračne obrambe sestrelili 70 brezpilotnikov nad Krimom in Črnim morjem ter 43 na območju krasnodarske regije in enega nad Volgogradom. Ministrstvo je dodalo, da je bilo v zračnem napadu na rafinerijo nafte v okraju Severski v krasnodarski regiji poškodovanih nekaj upravnih zgradb.

V zadnjih mesecih je Ukrajina začela napadati rusko energetsko in prometno infrastrukturo ter z zavezniško pomočjo okrepila proizvodnjo brezpilotnih letalnikov.