Nezaslišano

Devetletnik, ki je pri Zadru umrl v eksploziji, bombo z očetom ukradel na vojaškem poligonu pri Kninu

J.V.
21. 6. 2024, 08.45
Posodobljeno: 21. 6. 2024, 19.49
Deli članek:

Hrvaški policisti so v povezavi s primerom kazensko ovadili 46-letnega češkega državljana zaradi suma storitve kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti in ogrožanja življenja in premoženja s splošno nevarnim dejanjem.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Znane so nekatere okoliščine sredine eksplozije v bližini Zadra na Hrvaškem, v kateri je življenje izgubil devet let star otrok, dve ženski in moški pa so bili poškodovani. Vsi so bili turisti, češki državljani. Zadrska policija je zoper 46-letnega državljana Češke vložila kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti in ogrožanja življenja in premoženja s splošno nevarnim dejanjem, poroča Index.

Zaradi okvare avta so se z ukradeno bombo ustavili ob cesti ...

Osumljeni je v sredo popoldan v družbi družine in prijateljev prišel na širše območje vojaškega vadišča pri Kninu, kjer ni upošteval opozoril, zapisanih v hrvaškem in angleškem jeziku. Z otrokom je vstopil na prepovedano območje, kjer je malček našel in vzel eksplozivno telo. Granato sta potem odnesla s sabo v avto. Ko so se pozneje zaradi okvare avta ustavili ob cesti v naselju Bilišane, je deček nekako sprožil bombo in za posledicami eksplozije umrl na kraju, medtem ko sta dve ženski utrpeli hude poškodbe, osumljeni pa lažje.

Osumljenca so po pridržanju v petek popoldne izpustili, celoten postopek pa bodo predali češkim pravosodnim organom.