Evro 2024

Avstrijci so prikazali čvrst in kvaliteten nogomet, a so se premagali sami

M.G./STA
17. 6. 2024, 23.09
Posodobljeno: 17. 6. 2024, 23.12
Deli članek:

V drugi tekmi skupine D na evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji, so naši severni sosedje prikazali borben in všečen nogomet proti favoriziranim Francozom, ki so zmagali po zaslugi avtogola Avstrijcev v prvem polčasu.

Profimedia
Tako je nesrečni Wober premagal lastnega vratarja Pentza, ki je bil brez moči.

Zasedba Didierja Deschampsa, ki je ob Angliji in Nemčiji na vrhu stavnic za zlato medaljo, je s težko priborjeno zmago zaključila četrti dan tekmovanja. Zaznamovala sta ga prvi presenečenji; Romunija je kar s 3:0 premagala Ukrajino, Slovaška pa je z 1:0 ugnala Belgijo.

Francija je povedla v 38. minuti po avtogolu Maximiliana Wobra, potem ko je Avstrija le dve minuti prej zapravila najlepšo priložnost na tekmi. Christoph Baumgartner se je z oči v oči znašel z vratarjem Mikom Maignanom, ki je njegov poskus naključno preusmeril v kot. V drugem polčasu je Avstrija pogumno krenila po izenačenje, Francija pa je bila nevarna predvsem v protinapadih. Kylian Mbappe je imel v 55. minuti žogo za zmago, vendar je njegov strel za las zgrešil cilj.

Francoski zvezdnik je igrišče zapustil tik pred koncem tekme, saj je v skoku za žogo z glavo zadel avstrijskega igralca in okrvavljen obležal na zelenici. Po televizijskih posnetkih je delovalo kot, da ima zlomljen nos.

Profimedia
Proti koncu tekme je Mbappe staknil poškodbo. Vse kaže, da si je celo zlomil nos. Bo moral igrati z masko?