Ljubezen brez meja

Župan izraelske Haife bo sosesko poimenoval po Bidnu

M.G.
17. 4. 2024, 16.53
Posodobljeno: 17. 4. 2024, 16.54
Deli članek:

Močno zavezništvo ZDA in Izraela je treba občasno podkrepiti tudi s simbolični dejanji in hvalospevi, kar bo eksemplarno naredil župan mesta Haifa Yona Yahav, ki je napovedal, da bo sosesko poimenoval bo predsedniku ZDA Joeju Bidnu.

Profimedia
Župan Haife Yona Yahav.

Zaradi nedavnih trenj med Izraelom in Iranom, ki niso najbolj povšeči Združenim državam Amerike, ki si želijo, da bi se strasti umirile in da ne bi prišlo do eskalacije konflikta, se je tudi zavezništvo med državama rahlo skrhalo, čeprav ZDA še vedno trdijo, da neomajno podpirajo Izrael. Izraelci so po drugi strani močno odvisni od podpore ZDA, zato si nikakor ne morejo in ne smejo privoščiti, da bi se zavezništvo zamajalo.

Tako se je župan Haife Yona Yahav, ki je tretje največje mesto v Izraelu, odločil, da malenkost popiha na dušo ZDA in bo v znak hvaležnosti za njihovo brezkompromisno podporo Izraelu, kakor se je izrazil sam, poimenoval celotno sosesko v Haifi po ameriškemu predsedniku Joeju Bidnu. To sicer ni bilo prvič, da bi Izraelci poimenovali dele svojih ozemelj po ameriških predsednikih, saj so že leta 2019 na Golanski planoti, ki jo zaseda Izrael, naselbino poimenovali v čast Donaldu Trumpu (Ramat Trump), saj je njegova administracija priznala Jeruzalem kot prestolnico Izraela in priznala izraelsko suverenost na Golanski planoti.