Na Hrvaškem

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se znašle testenine s črvi

D.K.
16. 4. 2024, 07.49
Posodobljeno: 16. 4. 2024, 07.52
Deli članek:

Trgovska veriga na Hrvaškem prodaja testenine, ki jim je potekel rok uporabe, v njih pa so tudi črvi.

FB Halo, inspektore
Trgovska veriga na Hrvaškem prodajala testenine, v katerih so bili črvi.

Na pretečen rok uporabe izdelkov in črve v njih so opozorili v hrvaškem društvu za varstvo potrošnikov Halo, inšpektor. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so ugotovili, da gre za torteline s pršutom znamke Alibert, ki jih prek trgovske verige Plodine daje na trg Intercommerce iz Umaga.

"Po naši objavi o suhih tortelinih Alibert (z mesom in s pršutom), v embalaži po 250 g z rokom uporabe do konca decembra 2023 sta etiketi L088B in L078B, ki so razpadli, v njih so črvi in ​​tudi po toplotni obdelavi niso bili več primerni za uživanje, se je po besedah trgovske verige Plodine, takoj odzval distributer Intercommerce iz Umaga," so pojasnili v društvu. 

"Glede na to, da blago dostavljamo le s pravilnimi roki, vas prosimo, da tako stare izdelke nemudoma umaknete iz prodaje," so trogovsko verigo Plodine pozvali k umiku navedenih serij," so priporočilo distributerja povzeli na straneh Halo, inšpektor.

Po njim znanih informacijah v omenjenih trgovinah iz prodaje umikajo dve sporni seriji suhih tortelinov Aliberti z že precej pretečenim rokom uporabe.