Smrt zvezdnika

27-letni igralec Chance Perdomo preminil v nesreči z motorjem

M.G.
31. 3. 2024, 12.50
Posodobljeno: 31. 3. 2024, 12.50
Deli članek:

Igralec, ki je bil še najbolj znan po svoji vlogi v Netflixovi grozljivki Chilling Adventures of Sabrina, je umrl v nesreči z motorjem, je sporočil njegov agent za stike z javnostjo.

Profimedia
Chance Perdomo slikan na podelitvi BAFTA iz leta 2019.

27-letni britansko-ameriški zvezdnik Chance Perdomo se je rodil v Los Angelesu, a odraščal angleškem Southamptonu. Za vlogo v BBC-jevi Three Killed by My Debt je bil leta 2019 nominiran za najboljšega igralca na podelitvi nagrad Bafta TV. "Njegovo nenasitno željo po življenju so občutili vsi, ki so ga poznali," je dejal agent v izjavi za javnost. "Njegova toplina se bo ohranila v tistih, ki jih je imel najraje," je še dodal ter pozval, da si Perdomova družina želi zasebnosti v času žalovanja ob izgubi svojega ljubljenga sina in brata.

Podrobnosti o tem, kje se je zgodila nesreča ali kako je bila povzročena, še niso razkrite, jasno je le, da se je zvezdnik ponesrečil med vožnjo s svojim novim motorjem in da v nesreči ni bilo vpletenih drugih oseb. Poleg vloge čarovnika Ambrosa Spellmana v Netflixovi drami je Perdomo zaigral tudi kot Andre Anderson v superjunaški seriji Amazon Prime Gen V, ki je popularna predvsem med mlajšo generacijo. Producenti serije so že izjavili, da bo zaradi Perdomove smrti druga sezone izšla z zakasnitvijo.

Perdomo je po končani šoli študiral pravo in svojo igralsko kariero začel leta 2017 z vlogo v CBBC-jevi seriji Hetty Feather. Zaradi vloge v seriji Chilling Adventures of Sabrina je bil leta 2019 imenovan med Baftine 'vzhajajoče ptice'. Ko je bil istega leta nominiran za najboljše igralca televizijskih baft, je za BBC Newsbeat povedal, da je presrečen nad reakcijo, ki jo je drama, ki je bila posneta po resnični zgodbi Jeromea Rogersa, kurirja na motorju v Londonu, povzročila. Rogers se je znašel v velikih dolgovih in si na koncu sodil sam. Med pripravami na podelitev nagrad Bafta maja 2019 je lokalni časopis Southern Daily Echo poročal, da se je Perdomo vrnil v svojo nekdanjo srednjo šolo v Southamptonu, kjer je nagovoril učence 10. razreda. "Govoril jim je o trdem delu in da ga je pripeljala tja, kjer je zdaj, samo njegova strast do igranja in ne slava," je povedal ravnatelj šole Redbridge Community School Jason Ashley.