Kraja kot igra

Kradla za zabavo

M.G.
31. 3. 2024, 11.27
Posodobljeno: 31. 3. 2024, 11.28
Deli članek:

Ženska iz Floride kradla v trgovini iz gole zabave. Med prijetjem policistov se je hihitala in rekla, da je ta igra zelo zabavna.

Flagler County Sherrif's Office
Amber Mccan se je "samo igrala" igro.

Ko začnemo zgodbo s stavkom "Ženska/moški iz Floride..." lahko že zaslutimo, da bo šlo za kakšno nenavadno zgodbo, saj je pravzaprav ni stvari, pa naj bo še tako bizarna, ki se že ne bi zgodila v Floridi. Zgodba takšne vrste je tudi tudi tokratna zgodba o 30-letni Amber McCann (iz Floride!), ki so ji policisti okrožja Flagler County minuli ponedeljek nadeli lisice zaradi kraje stvari iz trgovine Walmart.

Vse skupaj ne bi bilo nič nenavadnega, če bi šlo za navadno krajo, ampak temu ni bilo tako. Ko so policisti prišli na kraj dogodka, ker so iz Walmarta sporočili, da je neka oseba odpeljala poln voziček stvari mimo blagajne brez, da bi plačala, so srečali to sumljivo žensko na parkirišču trgovine. Amber je med hihitanjem takoj priznala, da je ta oseba ona, da pa gre pravzaprav za igro imenovano "21", kjer je cilj, da ukradeš čim več blaga, brez da bi te ujeli.

Flagler County Sherrif's Office
Ukradeno blago.
Kljub resnosti situacije se je Amber vseskozi šalila in hihitala, ko je opisovala igro, pri čemer je dejala, da se silno zabava, da pa ne želi, da za to izve njen fant. Ko so policisti želeli, da jim pove kam je dala ukradeno blago, se je ta najprej sprenevedala, da ga je dala v naključen avto, da pa se ne spomni v katerega. No, kasneje je le pokazala v kateri avto je dala ukradene stvari, izkazalo se je, da je bil to pravzaprav avto njenega fanta. Njene težave se s tem niso končale. Pri preiskavi njenega vozila so policisti odkrili ne le ukradeno blago, ampak tudi večjo zalogo prepovedanih drog, vključno s hašišem, marihuano, metamfetaminom in alprazolamom. Kasnejša preiskava je pokazala, da je ukradla za približno 1030 dolarjev predmetov, kar je še dodatno zapletlo njen položaj, saj v Ameriki višina ukradenega blaga vpliva na višino kazni.

Poleg obtožb, povezanih z veliko tatvino in posedovanjem ukradenega premoženja, se zdaj sooča s kopico kaznivih dejanj, povezanih z drogami, vključno s posedovanjem marihuane, hašiša, alprazolama in pripomočkov za droge, pa tudi s trgovino z metamfetaminom. Kriminalni dosje McCannove je bil do sedaj sicer prazen, zato bo njena kazen verjetno malenkost nižja kot sicer, olajševalna okoliščina pa bo tudi, da je delovala pod vplivom drog.