Bliskovito

Kako bi se Usain Bolt odrezal proti najhitrejšemu psu?

M.G.
31. 3. 2024, 12.24
Posodobljeno: 31. 3. 2024, 12.26
Deli članek:

Zanimivo, kako klavrno počasen deluje najhitrejši človek v zgodovini proti najhitrejši pasmi psov na svetu, če ju postavimo skupaj, da se pomerita v teku na 100 metrov

Profimedia
Usain Bolt že nekaj let uživa v pokoju. Še vedno velja za najhitrejšega človeka na svetu.

Usain Bolt, osemkratni dobitnik zlate olimpijske medalje je leta 2017 obesil tekaške copate na klin in uživa v športnem pokoju. Njegovega fascinantnega rekorda v teku na 100 metrov v Berlinu še vedno ni kdo presegel, niti ne kaže, da bo to komu v kratkem uspelo. Bolt je v svojem legendarnem teku iz leta 2009 dosegel najvišjo hitrost teka 47,72 km/h, kar je sicer nezaslišano visoka številka za človeka.

Ko si najhitrejši človek se je pravzaprav težko primerjati z drugimi ljudmi. To mišljenje je privedlo do tega, da so se ljudje začeli spraševati, kako bi se Usain Bolt odrezal v dirki z različnimi živalmi. Tako je že pred leti postala viralna simulacija teka jamajške legende proti gepardom, ki jo je na svojem Youtube kanalu objavila skupina Reigarw Comparisons, zdaj pa se je pojavila še sveža simulacija, v kateri se Bolt spopade s hrtom, ki velja za najhitrejšo pasmo psov na svetu. Posnetek (ki si ga lahko ogledate tudi sami) prikazuje enormno razliko v hitrosti med obema, pri čemer Bolt deluje počasno in okorno v primerjavi s psom.