Magnituda 4,5

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

J.V.
27. 3. 2024, 22.40
Posodobljeno: 28. 3. 2024, 07.05
Deli članek:

"V 10 nadstropju se je treslo približno 10 sekund," pravi nekdo z Jesenic. Njegov sokrajan je zapisal: "Ljuljalo se fino". Severovzhod Italije je nekaj čez 22. uro prizadel potres z magnitudo 4,5, ki so ga čutili tudi v Sloveniji, Avstriji in na Hrvaškem.

X/EMSC
Potres je imel epicenter pri Vidmu.

Severovzhod Italije je nekaj čez 22. uro prizadel potres z magnitudo 4,5, je zabeležil Evropski sredozemski seizmološki center (EMSC). Epicenter potresa je bil v okolici Vidma. Tresenje tal so občutili tudi v Avstriji, Sloveniji in na Hrvaškem.

Občan kraja Montreale Valcellina, ki je 27 kilometrov oddaljen od epicentra potresa, je za EMSC sporočil, da se je "zatresla cela hiša, kot da bi bila eksplozija." Prebivalec bolj oddaljenega kraja Koče na avstrijskem Koroškem je zapisal, da še nikoli ni čutil tako močnega potresa.

"V 10 nadstropju se je treslo približno 10 sekund," pa pravi nekdo z Jesenic. Njegov sokrajan je zapisal: "Ljutalo se fino". Potres so čutili tudi na Bledu, Kranju in v Ljubljani, kjer poročajo o tresenju pohištva. "V bloku se ga je cutilo v postelji. Vibracije ..." pravi nekdo s Portoroža. V Kopru in Bistrici pri Tržiču je "malo zatreslo". Poročila prihajajo tudi s Hrvaške.