Črno beli diptih

Se Macron pripravlja na borbo s Putinom? Mu je AI povečal bicepse?

J.V.
21. 3. 2024, 13.25
Posodobljeno: 21. 3. 2024, 13.39
Deli članek:

Črno beli podobi francoskega predsednika Emmanuela Macrona med treningom boksa jena svojem Instagramu delila njegova uradna fotografinja Soazig de la Moissonnière, javnost pa je fotografiji spejela z mešanimi občutki.

Instagram/soazigdelamoissonniere
Francoski predsednik Macron med treningom boksa.

Dežurni spletni policisti obravnavajo fotografiji francoskega predsednika Emmanuela Macrona, na katerima s stisnjenimi zobmi in napetimi bicepsi udarja v boksarsko vrečo. Črno beli podobi je v torek na svojem Instagramu delila uradna fotografinja predsednika Macrona Soazig de la Moissonnière, francoska javnost pa ju je spejela z mešanimi občutki.

Mnogi so nad aktivnim predsednikom, ki trenira boks dvakrat tedensko, navdušeni in ga primerjajo s kultnim hollywodskim likom Rockyem Balboo. Številni se šalijo, da se pripravlja na borbo z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, potem ko je pred tednom dni izjavil, da ne izključuje morebitne napotitve zahodnih sil v Ukrajino. Bolj previdni so zaradi teh Macronovih besed mnenja, da ni primeren čas za objavo takšnih fotografij.

Profimedia
Putin je velemojster razkazovanja moškosti.

Opozicijska poslanka Sandrine Rousseau je fotografiji pospremila s komentarjem: "Kakšen poraz progresivizma. Kakšna revščina politične komunikacije." Éric Anceau, profesor zgodovine na univerzi Lorraine, pa spomninja, da gre za precej popularen trend med nekaterimi današnjimi voditelji ter da je moster tega žanra vladimir Putin. Pojavile pa so se tudi obtožbe, da so bile Macronove fotografije pred objavo obdelane, da bi izpadel bolj možat. Spletni komentarjat se je najbolj obregnil ob velikost bicepsov 46-letnega francoskega predsednika, saj naj bi imel na nekaterih drugih nedavno posnetih fotografijah precej bilj suhljato roko.