Ustavili naj bi prodiranje Rusov

Zelenski sporoča, da Ukrajina gradi obrambne linije

G.G./STA
11. 3. 2024, 22.08
Posodobljeno: 11. 3. 2024, 22.10
Deli članek:

Ukrajina je ustavila napredovanje ruskih sil, razmere na terenu pa so zdaj bistveno boljše kot v preteklih nekaj mesecih, je danes izjavil ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Profimedia
Volodimir Zelenski

"Naše poveljstvo, naša vojska je ustavila rusko napredovanje v vzhodni Ukrajini," je za francosko televizijo BFM TV povedal Zelenski in dodal, da je položaj ukrajinskih sil sedaj veliko boljši kot v zadnjih treh mesecih. Naznanil je, da Ukrajina gradi obrambne linije v dolžini več kot tisoč kilometrov. "Ko govorimo o gradnji utrdb, govorimo o stalnem procesu. Ne govorimo o nekaj kilometrih ali stotinah kilometrov, temveč o več kot tisoč kilometrih," je nadaljeval in utrjevanje položajev ukrajinskih sil označil za zapleten proces. "Biti morajo odporne proti vremenskim spremembam in vojaški opremi, ki se uporablja proti njim," je pojasnil.

Na nedavno izjavo francoskega predsednika Emmanuela Macrona, da ne izključuje pošiljanja francoskih vojakov v Ukrajino, pa se je Zelenski odzval z besedami, da lahko francoska vojska ostane doma, dokler Ukrajina zadržuje rusko agresijo.