Zdravstvene težave

Ameriškega obrambnega ministra sprejeli na intenzivno nego

S.R./STA
12. 2. 2024, 08.40
Posodobljeno: 12. 2. 2024, 08.40
Deli članek:

Ameriški obrambni minister Lloyd Austin je znova pristal v bolnišnici, a se zadeva za razliko od njegove hospitalizacije v zaključku preteklega leta ne dogaja v strogi tajnosti.

Profimedia
Ameriški obrambni minister Lloyd Austin se zdravi zaradi raka prostate.

Lloyd Austin, ki se srečuje s težavami z mehurjem, zaradi česar je včeraj pristal na intenzivni negi bolnišnice Walter Reed v Virginiji, je svoja pooblastila in dolžnosti prenesel na namestnico Kathleen Hicks. Da je Austin, ki se zdravi zaradi raka prostate, zaradi "težav z mehurjem" pristal v bolnišnici, so včeraj popoldne sporočili iz Pentagona, kjer so dodali še, da so o tem obvestili tudi druge visoke predstavnike obrambnega resorja v državi

Iz vojaške bolnišnice Walter Reed so kasneje sporočili, da so 70-letnega Austina po preiskavah sprejeli na enoto za intenzivno nego, kjer da je deležen podporne oskrbe in podrobnega nadzora. Težave z mehurjem naj sicer ne bi vplivale na pričakovano polno okrevanje. Njegova prognoza glede zdravljenja raka ostaja odlična, so javili zdravniki.

Kako dolgo bo Austin ostal v bolnišnici, zaenkrat ni jasno. Še ta teden naj bi sicer glede na svoj urnik potoval v Bruselj na srečanje obrambnih ministrov držav, podpornic Ukrajine.

"Nisem ravnal pravilno"

Austin je bil sicer decembra lani operiran zaradi raka prostate, januarja pa je bil nato znova hospitaliziran zaradi zapletov ob posegu. Kasneje se je bil primoran zagovarjati, ker o tem ni obvestil najvišjih predstavnikov države, ki so šele tri dni po njegovem januarskem sprejemu v bolnišnico izvedeli, da je resno bolan.

Minuli teden se je na novinarski konferenci zatrdil, da ni nikomur naročil, naj njegov odhod v bolnišnico skrivajo, se pa je obenem opravičil, ker ni poskrbel za ustrezno obveščanje. "Nisem ravnal pravilno," je dejal in dodal, da bi moral predsedniku povedati o diagnozi raka.