Napad z jedko snovjo

V Temzi iskali Ezedija, a so »nepričakovano« izvlekli trupli neznancev

R.T.
12. 2. 2024, 08.18
Posodobljeno: 12. 2. 2024, 08.18
Deli članek:

Londonska policija je v iskanju 35-letnega Abdula Ezedija iz reke Temze izvlekla dve trupli. Gre za preminula moška, a ne za Ezedija.

Profimedia
Londonska policija prečesava reko Temzo.

Poročali smo že o napadu na jugu Londona pred slabima dvema tednoma, kjer je na eni od ulic moški neko 31-letno žensko in njena otroka, ki so se nahajali v avtomobilu, polil z jedko snovjo. Zaradi stika s kislino oziroma jedko snovjo so poškodbe utrpeli mama in njeni hčerki, še šest oseb, vključno s tremi mimoidočimi in tremi policisti, pa je potrebovalo zdravniško oskrbo. Skupno je v bolnišnici pristalo pet oseb. Londonska policija je hitro ugotovila, da je za napad odgovoren 35-letni Abdul Ezedi, ki je svojo žrtev poznal. Kot je včeraj poročal britanski Guardian, je 31-letnica v bolnišnici še vedno v »kritičnem, a stabilnem stanju,« pri čemer zaradi poškodb »ne more govoriti,« preti pa je tudi, da bo na eno oko oslepela.

Policija Ezedija še vedno išče. Objavili so že več pozivov, naj se preda, za informacije o njegovi lokaciji pa so se obrnili tudi na javnost, a vse bolj kaže, da Ezedi morda sploh ni več živ. V napadu je namreč tudi sam utrpel »hude poškodbe na desni strani obraza,« so potrdili policisti, ki sumijo, da je Ezedi utonil v reki Temzi. Nadzorne kamere po mestu so ga namreč ujele, kako se je po napadu podal na most čez Temzo, tam pa se je nato stegoval čez ogrado in se začel vesti nenavadno. Kaj se je z njim zgodilo v naslednjih trenutkih, zaenkrat ni znano, a ga nobena od kamer v bližini ni ujela, da bi most tudi zapustil. Ezedi je izginil.

Ta konec tedna so se v Temzo podali potapljači, ki so iz reke sicer izvlekli trupli dveh moških, a kot kaže v nobenem primeru ne gre za Ezedija. Policija je že sporočila, da gre za »nepričakovano« najdbo in da zadevo preiskujejo. Iskanje Ezedija se medtem nadaljuje. Kot je pojasnil policijski načelnik Jon Savell, je »tok Temze v tem času zelo močan,« zato je zelo verjetno, da se bo njegovo truplo, če je končal v vodi, pojavilo šele čez nekaj tednov. »Ni tudi nemogoče, da se sploh več ne pojavi na površju.«

Profimedia
Londonska policija prečesava reko Temzo.

Kdo je Ezedi?

Gre za afganistanskega migranta, ki je v Združeno kraljestvo prispel leta 2016. Britanske oblasti so mu od takrat zavrnile že dve prošnji za azil, a se je na zadnjo zavrnitev uspešno pritožil, pri čemer je trdil, da se je spreobrnil v krščanstvo. Na grbi ima tudi storitev dveh kaznivih dejanj spolnega napada, ki ju je zagrešil leta 2018. Čeprav ga je sodišče spoznalo za krivega, ga niso deportirali.