Letališče v Hannovru

Foto: Ko so odprli njeno prtljago, jim je vzelo sapo

R.T.
9. 2. 2024, 19.04
Posodobljeno: 9. 2. 2024, 19.04
Deli članek:

Na letališču v nemškem Hannovru so se v teh dneh srečali z nadvse nenavadnim primerom tihotapstva. Neka Afričanka je v prtljagi tovorila kar 40 kilogramov pokvarjenega mesa.

Hauptzollamt Hannover
Pokvarjeno meso med prtljago.

Carinski uradniki na letališču v Hannovru so se odločili pokukati v prtljago potnice iz Benina, države v zahodni Afriki. Skupaj je šlo za pet kovčkov. »V dveh kovčkih ni bilo oblačil ali česa podobnega, kot je običajno, temveč skupno približno 40 kilogramov neohlajenega mesa in rib,« je po poročanju nemškega tabloida Bild pojasnil tiskovni predstavnik carinske uprave Enrico Bacher. Dodal je, da »hrana,« ki je prestala 11 ur dolg let, ni bila ustrezno shranjena ali ohlajena, temu primeren pa je bil tudi vonj. »Na žalost ni tako redko, da v prtljagi najdemo mesne proizvode, a glede na količino gre za neverjetno najdbo tudi za moje izkušene sodelavce.«

Vse skupaj je bilo celo v tako slabem stanju, da carinski uradniki niti niso uspeli ugotoviti, za kakšno meso in katere ribe je šlo. Po posvetovanju z veterinarji so vse skupaj, vključno s kovčki, zasegli in uničili.

Hauptzollamt Hannover
Pokvarjeno meso med prtljago.