Obsežna iskalna akcija

Samantha se je v nedeljo zjutraj odpravila na tek in izginila

R.T.
9. 2. 2024, 17.06
Posodobljeno: 9. 2. 2024, 17.06
Deli članek:

Avstralska policija v obsežnem regionalnem parku v zvezni državi Viktorija išče 51-letno žensko, ki je pogrešana že od nedelje.

State Government of Victoria
Samantha Murphy

51-letna Samantha Murphy iz Ballarata, mesta na jugu Avstralije, je prejšnjo nedeljo zjutraj stopila iz svojega doma in se odpravila na tek po tamkajšnjem regionalnem parku Woowookarung. Od takrat je nihče ni več videl. Ko se ni vrnila s teka, je njena družina zadevo prijavila policiji, vse od takrat pa za njo poteka obsežna iskalna akcija, v kateri sodelujejo lokalni reševalci in policisti, ki si pomagajo s psi in konji. Zadevo je danes v svoje roke vzela posebna policijska enota, specializirana za iskanje pogrešanih oseb. Ta bo odslej bdela nad koordinacijo iskalne akcije, ki poteka v hudi vročini. V zvezni državi Viktorija so se namreč v zadnjih dnevih temperature povzpele do 37 stopinj Celzija, zaradi česar so pristojni še dodatno zaskrbljeni.

»Moram biti jasen, zaenkrat nimamo nobenih znakov, da je v ozadju izginotja Samanthe kar koli zloveščega,« je danes poudaril detektiv in vodja iskalne akcije Mark Hatt. Potrdil je sicer, da je imela Samantha, ko je zapustila dom, s seboj svoj mobilni telefon, tako v preiskavi sodelujejo tudi strokovnjaki za telekomunikacijo. Park Woowookarung, ki je priljubljena točka za lokalne tekače in kolesarje, se sicer razteza na kraj 641 hektarjih površine, v njem pa se nahajajo številni zapuščeni rudniki, potoki in gosto grmičevje.

State Government of Victoria
Samantha Murphy