Je uhajal klor?

Foto: V drami v splitskem hotelu zastrupljenih pet oseb

S.R.
9. 2. 2024, 15.58
Posodobljeno: 9. 2. 2024, 15.58
Deli članek:

V Splitu so morali danes domnevno zaradi uhajanja klora evakuirati hotel Radisson Blu. Zaradi zdravstvenih težav so morali oskrbeti pet oseb, med katerimi je tudi dva študenta.

Zvonimir Barišin/Pixell/Bobo
Evakuacija v splitskem hotelu Radisson Blu.

Območje okoli hotela Radisson Blu v Splitu so zavarovali policisti, iz hotela pa so evakuirali tako goste kot osebje. Po neuradnih informacijah portala Slobodna Dalmacija je v hotelu prišlo do puščanja klora, in sicer najverjetneje v sobah v neposredni bližini bazena.

Zaradi bruhanja in težav z dihanjem je v splitski bolnišnici doslej pristalo pet oseb. Prva sta se na urgenci pojavila 60-letni moški in 20-letna ženska. 60-letnik, ki je imel težave z dihanjem in kašljem, je zunaj življenjske nevarnosti, a v bolnišnici ostaja na opazovanju. 20-letnica je imela precej blažje simptome in so jo že odpustili v domačo oskrbo. V bolnišnici so pozneje pristale še tri osebe, med katerimi sta bila tudi študenta, ki sta v hotelu opravljala prakso. Tudi 16-letnik in 17-letnica sta imela težave z dihanjem, pri čemer je bila prisotna tudi slabost z bruhanjem.

Zvonimir Barišin/Pixell/Bobo
Evakuacija v splitskem hotelu Radisson Blu.

»Pri raztovarjanju kemikalij s strani zunanjega podjetja je na žalost prišlo do neželene reakcije. Zaznati je bilo smrad, zaradi česar smo morali evakuirati celoten hotel. Ne morem še potrditi, za kakšne kemikalije gre, poteka preiskava. Gre za več kemikalij, a katera je reagirala s katero, resnično ne vem,« pa je po poročanju portala dejala vodja prodaje v hotelu Kristina Rogaljska. Dodala je, da pa zagotovo gre za kemikalije, ki se uporabljajo za bazene.

Skupno so evakuirali približno 100 ljudi, večinoma zaposlenih v hotelu. Kot je še poudarila Rogaljska, imajo »še srečo,« da trenutno nimajo veliko gostov.