VIP petek

Slavc Kovačič na Veseljaku izbral Štajerko: »Bolj domače so«

Al. S.
9. 2. 2024, 17.09
Posodobljeno: 9. 2. 2024, 17.13
Deli članek:

Slavc bi moral priti na Veseljaka že takrat, tisti petek, ko je res grozno padal sneg, zato je tokrat iz Maribora »štartal« že ob šestih zjutraj in bil v Ljubljani, v studiu TV Veseljak Golica, v oddaji VIP petek, pri Darji Gajšek in Gašperju Riflju, že ob pol osmih.

Simon Pelko
Slavc Kovačič na Veseljaku.

Slavc Kovačič bo prihodnje leto praznoval 60 let, kar je na glasbenem odru. Otroštvo je preživel v Slovenski Bistrici in v Makolah. Ker je bil preveč pogumen na smučarski skakalnici, se je skoraj ubil. In odnehal s skoki. V Dravinji je rad lovil ribe in žabe. Osvojil je tretje mesto na državnem prvenstvu Jugoslavije v metu krogle. Za glasbo ga je navdušil vojak, ki je vsako jutro igral kitaro in pel pesem Oh, Carol. Slavc je prodal kolo in kupil kitaro. Napisal je preko 400 avtorskih pesmi.

Slavc je bil član skupine Čudežna polja, s katerimi so ustvarili mnogo zlatih plošč, nastopal je v duetu Spidi in Gogi, nato je Spidi ostal sam, še danes ima televizijsko oddajo z odraslimi gosti, pa tudi z otroki na TV Celje, z mladimi še zdaj hodi po evropskih glasbenih festivalih in pobira nagrade, samo lani so jih dobili 24. Njegova učenka je bila tudi Eva Boto, napisal ji je tudi nekaj pesmi. Eva ima nanj prelepe spomine, je povedala. Slavc ima še danes najrajši pop rock glasbo. Doma ima kar veliko število kitar, akustičnih in bas kitar. Nastopa tudi z akustičnim programom Od Beatlesov do penzije.

Simon Pelko
Slavc Kovačič na Veseljaku.

Kako se je Slavc odrezal na hitrem Veseljakovem kvizu?

Štajerka ali Dolenjka? »Štajerka. Bolj domače so.«
Jutro ali večer? »Večer. Jutro je pri meni ob dvanajstih.«
Poletje ali zima? »Poletje. Na morju.«
Svinjska ali morska ribica? »Svinjska.«
Polka ali valček? »Polka. Čeprav pišem tudi valčke.«

Simon Pelko
Slavc Kovačič na Veseljaku.