Judith Godrèche

Slavna igralka režiserja obtožila posilstva: "Imela sem komaj 14 let"

D.K.
8. 2. 2024, 09.15
Posodobljeno: 8. 2. 2024, 09.39
Deli članek:

V intervjuju za časnik Le Monde je francoski filmski režiser in scenarist Benoît Jacquot sicer dejal, da "odločno zanika vse navedbe in obtožbe Judith Godrèche".

Profimedia
Judith Godrèche

Francosko tožilstvo je začelo preliminarno preiskavo, potem ko je igralka Judith Godrèche vložila ovadbo proti filmskemu režiserju Benoîtu Jacquotu, ki se ponaša z bogato kariero v evropski kinematografiji, in ga obtožila, da jo je v otroštvu posilil, poroča BBC.

51-letna Godrèche obtožuje 77-letnega Jacquota, da jo je posilil leta 1986, ko je bila stara 14 let, pa tudi kaznivih dejanj, ki so se zgodila med njunim razmerjem, ki je trajalo v devetdesetih letih. 

Prejšnji mesec se je razpisala na družbenih omrežjih, češ da se je za to odločila po ogledu dokumentarca iz leta 2011, v katerem je režiser govoril o svojem razmerju z najstnico. Jacquot pa je v V intervjuju za časnik Le Monde dejal, da "ostro" zanika njene "navedbe in obtožbe".

Profimedia
Benoît Jacquot

V zgodnjem delu svoje kariere je bila Godrèche znana po vlogah v dveh režiserjevih filmih, "The Beggars" (1987) in "The Disappointed" (1990). Nedavno je omenila svoje razmerje z Benoîtom Jacquotom, čeprav ga ni omenila po imenu, v avtobiografski televizijski oddaji z naslovom "Ikona francoske kinematografije".

Benoît Jacquot režira filme od sredine sedemdesetih let prejšnjega stoletja, njegova drama Zbogom, moja kraljica iz leta 2012 pa je odprla 62. mednarodni filmski festival v Berlinu.