Drama na avstrijskem Štajerskem

Ucvrla sta jo z njegovo motorko, a se kmet ni dal

S.R.
9. 2. 2024, 17.50
Posodobljeno: 9. 2. 2024, 17.50
Deli članek:

Na avstrijskem Štajerskem se je odvila nova drama, v kateri sta glavni vlogi odigrala kmet in njegova motorna žaga.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Pred nekaj dnevi smo poročali o vznemirljivem dogodku na širšem območju Gradca, kjer je 53-letnega kmeta med delom v gozdu napadla neznana ženska in mu ukradla motorno žago. Gozdnega delavca je presenetila s hrbta, ga udarila v prsni koš in glasno zavpila, nato mu je motorko iztrgala iz rok in jo ucvrla s kolesom. Tokrat se je na udaru lopovov, ki so imeli oči za motorne žage, znašel nek 40-letni kmet v kraju Gschaidt na skrajnem severovzhodu avstrijske Štajerske.

40-letnik je ob približno 8.30 delal v bližini svoje kmetije, tako je imel dober pregled na dogajanje na svojem dvorišču. Tam se je ustavil neznan avtomobil, iz katerega je izstopil sumljiv moški, se potuhnjeno splazil v njegovo garažo in se iz nje vrnil z motorno žago. Njegov pajdaš je čakal za volanom, stopalo je bilo pripravljeno. Ko je do lopovov pritekel kmet, je voznik že stopil na plin, a sta jo ubrala v napačno smer. Namesto proti izhodu s kmetije sta zapeljala po gozdni poti, kjer pa sta se morala zaradi terena ustaviti. Obrnila sta in zapeljala nazaj proti kmetiji, kjer pa je ostroumen kmet izhod že uspel zabarikadirati z dvema voziloma. Pričakal ju je z razprtima rokama in gromkim glasom, a je voznik še enkrat več stopil na plin in zapeljal naravnost v 40-letnika. Tega je po pojasnilih tiskovnega predstavnika policije Fritza Grundniga vrglo na pokrov motorja in vetrobransko steklo, nakar je obležal na tleh, lopova pa sta uspela pobegniti. Na srečo jo je kmet odnesel le z lažjimi poškodbami, uspel pa si je zapomniti tudi registrsko številko vozila.

Policisti so na podlagi registrske številke ugotovili, da gre za njihovega starega znanca, v Nemčiji živečega madžarskega državljana, ki ima na grbi že več lopovščin na različnih kmetijah. Policija ga še išče.