»Ne drži«

Ukrajinsko obrambno ministrstvo zanikalo govorice o razrešitvi Zalužnega

R.T.
29. 1. 2024, 19.56
Posodobljeno: 29. 1. 2024, 19.58
Deli članek:

Poročila o razrešitvi vrhovnega poveljnika ukrajinskih oboroženih sil Valerija Zalužnega so neresnična, je sporočilo ukrajinsko obrambno ministrstvo.

Profimedia
Valerij Zalužni

Kot so danes poročali nekateri ukrajinski mediji, ki se opirajo na neimenovane vire, naj bi kmalu, če ga še niso, razrešili vrhovnega poveljnika ukrajinskih oboroženih sil Valerija Zalužnega. Na govorice so se hitro odzvali v ukrajinskem obrambnem ministrstvu, kjer so navedli: »Dragi novinarji, odgovarjamo kar vsem naenkrat: Ne, to ne drži.« Da gre v primeru teh govoric za »laž,« so za latvijsko-ruski preiskovalni portal Meduza potrdili tudi njihovi viri.

Govorice so se najprej razširile na družabnem omrežju Telegram, kjer so med drugim na kanalu Truexa, ki se ponaša s približno 2,5 milijona sledilcev, zapisali, da so Zalužnega že razrešili s položaja. Sledila je ukrajinska tiskovna agencija Interfax, kjer so navedli, da sta se o razrešitvi na sestanku sporazumela Zalužni in ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. To naj bi jim potrdil vir, blizu ukrajinskemu vojaškemu in političnemu vodstvu.