Incident

Video: Pijani potniki nadlegovali potnice, letalo zasilno pristalo

D.K.
21. 1. 2024, 14.29
Posodobljeno: 21. 1. 2024, 14.29
Deli članek:

Na letalu, ki je poletelo iz Londona na Kanarske otoke, je sedem opitih moških nadlegovalo nekatere izmed potnic. Moškega, za katerega se domneva, da je Britanec, je več portugalskih policistov na silo odstranilo z letala, drugi potniki pa so dogajanje začudeno opazovali.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Videoposnetek, ki so ga objavili na straneh portalaDaily Mail, prikazuje policiste, ki z letala na silo odstranijo moškega, ki se jim je upiral. 

Skupina Britancev popivala in nadlegovala potnice

Sopotnik, ki je posnel šokantne prizore na letališču v Faru, je za omenjen portal povedal, da je bila na Ryanairovem letalu skupina sedmih moških, ki je popivala in nadlegovala potnice. Ko je zadeva ušla izpod nadzora ter se potniki niso umirili, so letalo, ki je z letališča Luton vzletelo v petek ob 8.15 in bi ob 12.15 moralo pristati na španskem otoku Lanzarote, preusmerili na letališče Faro na jugu Portugalske, kjer je pristalo ob 10.50. Policija pa je sporočila, da so eno osebo pridržali. 

Moški, ki se je pretepal v videoposnetku, je najprej letalo zapustil prostovoljno, vendar se je iz neznanega razloga vrnil na letalo, nato pa ga je policija na silo odstranila. Bil je le eden od več potnikov, ki so jih odpeljali policisti. "Videti je bilo kar šokantno. Vsi smo kar malo pretreseni," je še dodal eden od očividcev dogajanja na letalu.