Na območju PU Kranj

Policisti 30-letniku zaradi nasilja v družini izdali prepoved približevanja, vendar jih ni ubogal

D.K.
21. 1. 2024, 12.53
Posodobljeno: 21. 1. 2024, 12.53
Deli članek:

Radovljiški policisti so danes ponoči, nekaj pred eno uro, obravnavali nasilje v družini.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Po podatkih, s katerimi razpolagajo, je bil 30-letni moški nasilen do svoje partnerice, so danes sporočili iz PU Kranj. Kot so pojasnili, so mu odredili prepoved približevanja, česar pa ni upošteval.

Ker je 30-letni moški v nadaljevanju kršil odrejeno prepoved približevanja, so ga policisti pridržali ter mu izdali plačilni nalog, v znesku 300 evrov. Policisti zoper moškega vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

"Policisti se odzovemo na vsak klic. Na kraj poskušamo priti v najkrajšem možnem času, saj nam je skrb za varnost življenja in premoženja občanov in občank na prvem mestu. V policiji imamo ničelno toleranco do kakršnegakoli nasilja. Naši začetni ukrepi so v prvi vrsti namenjeni takojšnji zaščiti žrtve in zavarovanju dokazov. Izvedli bomo vse potrebne ukrepe, da se storjena kazniva dejanja preiščejo, odkrijejo ali preprečijo," so v današnjem sporočilu za javnost še zapisali na PU Kranj.

Vsem, ki postanete žrtev kaznivega dejanja tudi svetujejo, da takoj pokličete na najbližjo policijsko postajo ali na številko 113 ali na 080 1200.