Tragedija na Hrvaškem

Video: 30-letnica trčila v betonski most in umrla, štiri osebe prepeljali v bolnišnico

D.K.
21. 1. 2024, 12.02
Posodobljeno: 21. 1. 2024, 12.09
Deli članek:

V Lađarski ulici v mestu Sisek se je včeraj pripetila tragična prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila 30-letna voznica, medtem ko so štiri poškodovane osebe prepeljali v splošno bolnišnico v Sisku. Dva od njih sta še vedno v življenjski nevarnosti.

Bobo
Fotografija je simbolična

Iz sisačko-moslavačke policijske uprave so sporočili, da je preiskava pokazala, da je do nesreče prišlo okoli 18.50, ko je 30-letnica po prehitevanju in zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste ter najprej trčila v prometni znak, nakar je zapeljala nazaj na cesto, na nasprotni prometni pas, kjer se je zaletela v betonski most.

Sopotnike iz vozila so prepeljali v Splošno bolnišnico Sisak, kjer so ocenili, da sta 41-letnik in 19-letnik utrpela hude telesne poškodbe, 39-letnik in 20-letnik pa sta tako hudo poškodovana, da se njuni življenji še borijo. Za pokojno voznico pa so odredili sanitarno obdukcijo. Na kraju dogodka je bil opravljen ogled, policisti pa bodo v zvezi s to prometno nesrečo podali poročilo pristojnemu državnemu odvetniku v Sisku, še pravijo na policiji. 

Kot poroča Jutranji list, so se voznica in njeni sopotniki vračali s piknika pri enem od njihovih prijateljev. Očividci nesreče so po dogodku za omenjeni portal povedali, da je bil hrup, ki je nastal ob trčenju avtomobila v zid, osupljiv.

Slišati je bilo grozen zvok, ko je avto trčil ob zid Starega mostu. Ta trk je bil tako močan, da nič ni ostalo od avtomobila. Gasilci in reševalci so prišli zelo hitro. Na avtu je celo izbruhnil požar, zato so morali gasilci, medtem ko so načrtovali, kako čim prej razrezati pločevino in poškodovane izvleči iz avtomobila, najprej pogasiti ogenj. Vse so sicer opravili izredno hitro in prva dva takoj po izvlečenju vkrcali v vozila reševalne službe, ki so ju odpeljali v bolnišnico, je za Jutarnji list povedal eden od očividcev nesreče.

Drugi je dodal, da po tej poti skozi neosvetljen prehod avtomobili pogosto divjajo in da je posebej nevarno, ko je cesta ledena ali pa je na njej voda.