ZDA

Video: Zadnji posnetki 30-letnika, ki je splezal v motor letala

S.Š.
16. 1. 2024, 18.27
Posodobljeno: 16. 1. 2024, 18.31
Deli članek:

Novi videoposnetki prikazujejo zadnje trenutke vznemirjenega potnika, ki je umrl po vzponu v motor letala Delta.

Youtube
Zadnji posnetki Kylerja Efingerja

30-letni Kyler Efinger iz Park Cityja je umrl na novoletni dan, potem ko je splezal v turbino letala, ki je s 100 ljudmi na krovu čakalo na vzlet na mednarodnem letališču Salt Lake City.

V novo objavljenem posnetku, ki ga je Fox 13 Now pridobil od letališča v Salt Lake Cityju, je videti Efingerja, kako teče do zaklenjenih vrat ki vodijo do piste in jih poskuša odpreti. Nato je nekaj besed spregovoril z enim izmed letalskih uslužbencev in se pognal do drugih vrat in s čevljem udaril v okno.

Na naslednjem videoposnetku, ki ga je posnela termovizijska kamera, je videti letalo, ki se počasi premika po pisti, medtem ko Efinger teče proti njemu, preden se posnetek prekine.Med drugim je Fox 13 pridobil tudi posnetke, ki prikazujejo, kako Efingerja odložijo na letališču, gre skozi varnostni pregled, hodi skozi terminal in teče po letališču.

Manična faza

Efingerjeva družina verjame, da je do incidenta prišlo zaradi duševne krize, Kyler pa je bil na letališču ker je nameraval odleteti v Denver k svojemu bolnemu dedku.

»Na terminalu so ga zadržali varnostniki, zamudil je let. Večkrat me je tudi klical…preprosto sem vedel, da se bo zgodilo nekaj slabega. Njegovo obnašanje v tistih trenutkih imenujejo manična faza in očitno je bila ta res najhujša doslej,« je za Fox 13 prej povedal njegov oče Judd Efinger.

Letalski motorji so bili prižgani

Efingerja so tisti večer našli "delno znotraj motorja, nameščenega na krilu letala”, potem ko je eden izmed letaliških uslužbencev malo pred 22. uro prijavil motnjo na terminalu.

Airbus A220-100, na katerem so našli Efingerja, so pred poletom v San Francisco sicer odmrzovali, zato pa so vrteli njegovi motorji. Policija Salt Lake Cityja in letališki delavci so na eni od vzletno-pristajalnih stez kasneje našli tudi odvržene osebne predmete, vključno s čevlji in oblačili.

30-letnik je bil na kraju dogodka razglašen za mrtvega, sodna preiskava pa še ni ugotovila točnega vzroka in načina njegove smrti.