Rex Heuermann

Kos pice iz smetnjaka ga je povezal s četrto žrtvijo

A.S./STA
16. 1. 2024, 17.45
Posodobljeno: 16. 1. 2024, 17.49
Deli članek:

Tožilstvo ameriške zvezne države New York na Long Islandu je 59-letnega Rexa Heuermanna danes obtožilo umora še četrte žrtve, posmrtne ostanke katere so v letih 2010 in 2011 skupaj z ostalimi odkrili zakopane na plaži Gilgo nedaleč od mesta New York, poroča televizija CNN.

Profimedia
Rex Heuermann

Leta 2010 so na plaži Gilgo našli človeške kosti in preiskava je odkrila, da gre za eno od žensk, ki so jih pogrešali že več let. Med nadaljevanjem preiskave so našli posmrtne ostanke skupaj 11 ljudi. Šele leta 2022 so preiskovalci prišli do Heuermanna, ki je živel z družino kakšnih deset kilometrov od plaže Gilgo. Identificirali so ga na podlagi podatkov z mobilnega telefona, opisov prič in drugih sredstev, dokončno pa z analizo DNK. Iz smetnjaka so pobrali kos pice in ugotovili, da vzorec njegove DNK ustreza vzorcu, ki so ga odkrili na enem od trupel.

Že lani so ga obtožili umora Melisse Barthelemy leta 2009 ter Megan Waterman in Amber Costello leta 2010, tokrat pa še umora Maureen Brainard-Barnes, ki je bila stara 25 let, ko so jo svojci leta 2007 prijavili kot pogrešano. Vse štiri žrtve so v času izginotja delale kot prostitutke in policija trdi, da jih je Heuermann najel in potem ubil ter zakopal na neobljudenem delu dolge plaže. Med preiskavo njegove hiše so našli kar 300 kosov orožja, njegova žena pa je lani že vložila vlogo za ločitev.

Heuermann se je v vseh obtožbah izrekel za nedolžnega, preiskava pa se nadaljuje, saj ostaja še sedem trupel, ki ji niso povezali z njim ali kakšnim drugim osumljencem.