Brez žrtev

Drama na japonskem letališču: Trčili potniški letali

S.R.
16. 1. 2024, 13.49
Posodobljeno: 16. 1. 2024, 13.52
Deli članek:

Na Japonskem so zabeležili novo letalsko nesrečo. Tokrat sta letali trčili na mednarodnem letališču New Chitose na otoku Hokaido.

Profimedia
Fotografija je arhivska.

Klavrn začetek leta za japonski letalski promet se nadaljuje. Po tragediji na na vzletno-pristajalni stezi tokijskega letališča Haneda, kjer je 2. januarja v trčenju potniškega in manjšega letala življenje izgubilo pet oseb, so danes na japonskih letališčih zabeležili novo nesrečo. Ta se je na srečo končala brez žrtev.

Na letališču New Chitose sta ob slabih, zimskih vremenskih razmerah, trčili potniški letali letalskih družb Korean Air in Cathay Pacific. Po prvih informacijah sta letali trčili s krili. Kot so potrdili v letalski družbi Korean Air, se je na njihovem letalu, ki ga je v času nesreče vleklo vlečno vozilo, poleg posadke nahajalo 289 potnikov. Vlečno vozilo je letalo vleklo na vzletno stezo, ko je zaradi snega zdrsnilo, pri čemer je levo krilo letala zadelo v desno »repno krilo« letala hongkonške letalske družbe Cathay Pacific. Na slednjem ni bilo potnikov, saj so ga po pristanku že zapustili.

Na letališču New Chitose so danes zaradi slabih vremenskih razmer odpovedali skoraj 50 letov.