je zmrznila?

16-letnica je šla sama na sprehod, ni se vrnila

U.C.
13. 1. 2024, 10.06
Posodobljeno: 13. 1. 2024, 11.36
Deli članek:

V San Candidu na južnem Tirolskem v Italiji je včeraj prišlo do tragedije. Dekle in njena družina so bili na zimskih počitnicah na gorski kmetiji v Innichbergu. Od tu naj bi se mladenka odpravila na pohod in to sama.

Landesfeuerwehrverband Südtirol
Reševalci so s pomočjo psa našli dekle.

Willi Feichter, tiskovni predstavnik gorskih reševalcev, je dejal: "V petek okoli 11. ure so nas z lokalne policijske postaje obvestili, da se mlado dekle po sprehodu ni vrnilo k staršem."

Najprej so reševalci dekle iskali s helikopterjem. Kraj, kjer so sumili, da se nahaja, je težko dosegljiv na klasičen način, zato so ga pregledali s termovizijsko kamero, vendar neuspešno. Nato je stopila v akcijo pasja ekipa gorske reševalne službe. Eden od psov je končno našel dekle ob gozdni pohodniški poti na nadmorski višini 1450 metrov. Reševalci so jo še vedno poskušali oživiti. Ampak ni bilo več možnosti, da bi jo rešili.

Državno tožilstvo v Bolzanu je odredilo obdukcijo. Truplo je že v Bolzanu. Zdaj preiskujejo, kako je lahko prišlo do nesreče in zakaj je kmetijo sploh zapustila. Ali je zmrznila, še ni jasno.