V oči zrl morskemu psu

Po padcu čez krov 24 ur preživel v morju; rešila ga je ročna ura

S.Š.
4. 1. 2024, 16.36
Posodobljeno: 4. 1. 2024, 16.39
Deli članek:

Moški, ki je skoraj 24 ur preživel v morju ob Novi Zelandiji, je bil rešen, potem ko je pozornost posadke pritegnil z uro.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Moški se je v petek odpravil na ribolov nato pa padel čez krov 12-metrskega čolna, potem ko se je ta prevrnil. S policije so sporočili, da je v oceanu prestal mrzlo noč in se iz oči v oči srečal celo z morskim psom. “Pravi čudež je, da je preživel. Brez hitrega ukrepanja treh moških, ki so ga rešili, bi se zgodba zagotovo končala tragično," so sporočili s policije.

Sprva je poskušal ribič preplavati 55 kilometrov do otočja Alderman, na severovzhodu Nove Zelandije, a se je hitro izčrpal in omagal. Nato je več ur “lebdel” na vodi, v nekem trenutku pa v daljavi zagledal ladjo. Posadka je takrat v vodi opazila nenavaden odsev, ta pa jih je privedel do brodolomca. Izkazalo se je, da je moški poskušal pozornost ladje pritegniti tako, da je s pomočjo ročne ure proti plovilu usmeril sončni odsev.

Nato so ga uspešno rešili iz vode in odpeljali v marino Whangamata, kjer so ga zdravili zaradi podhladitve in izčrpanosti.