Anafilaktični šok

Sumijo ga, da je sodelavki namerno "podtaknil" nevarno čokladico

R.T.
4. 1. 2024, 17.04
Posodobljeno: 4. 1. 2024, 17.05
Deli članek:

Inštruktor fitnesa Jody Bunting iz Anglije je opisal čudaško prigodo, ki pa ima zanj resne posledice.

Facebook / Jody Bunting
Jody Bunting na razplet preiskave čaka na Kanarskih otokih.

45-letni Bunting je konec oktobra lani po zadnjem treningu pred dopustom v fitnesu klubu v Derbyu pustil nekaj proteinskih ploščic in sodelavcem povedal, da jih lahko vzamejo. Naslednji dan je odletel na počitnice v Maroko. Ko se je vrnil, so ga že na letališču v Lutonu policisti aretirali. Zaslišali so ga v povezavi s poskusom umora njegove sodelavke, ki je po zaužitju proteinske ploščice doživela hudo alergijsko reakcijo, anafilikatični šok, zaradi katerega so jo odpeljali na urgenco. Policisti so sumili, da je Bunting namerno pustil to čokoladno proteinsko ploščico, saj naj bi vedel, da je njegova sodelavka alergična na čokolado.

»Bilo je absurdno slišati, da me policija sumi, da sem s to 'čokladico' nameraval ubiti sodelavko,« je dejal Bunting za Sky News. »Gre za nesrečen slučaj,« zagotavlja Bunting in dodaja, da ni prvič, da je omenjena sodelavka, s katero je zdaj vse v redu, doživela hujšo alergijsko reakcijo. Omenil je nek dobrodelni dogodek, ko so ob kavi postregli s čokoladno tortico, ki jo je sodelavka zaužila in utrpela podobno alergijsko reakcijo.

Policija kljub temu nadaljuje s preiskavo in se vzdržuje komentarjev do zaključka preiskave. Buntingu pa je do takrat prepovedan vstop v prostore fitnesa, zaradi česar ne more opravljati svoje službe.