Hrvaška

Ženi ukradel 13.800 evrov in policistom lažno prijavil, da je v njuni hiši tat

S.Š.
3. 1. 2024, 10.41
Posodobljeno: 3. 1. 2024, 10.53
Deli članek:

Davor, 56-letni Zagrebčan, je bil obtožen, da je svoji ženi ukradel 13.800 evrov, nato pa policiji lažno prijavil, da je bil v njihovi hiši tat.

STA
Fotografija je simbolična.

Državno pravobranilstvo v obtožnici za Davorja zahteva eno leto pogojne kazni, ker je od junija do decembra “v spalnici večkrat vzel denar iz kuverte, ki je bila v notranjem žepu ženine jakne in ga zadržal zase.

Nato je 26. decembra, da bi lažno prikazal, da je bilo v stanovanje vlomljeno, razbil in razmetal nekaj stvari po hiši, skupaj z ženo pa poklical policijo in prijavil, da je neznanec vlomil v njuno stanovanje in ukradel 13.800 evrov,” piše v obtožnici.

Denar skrival v avtomobilu

Je pa istega dne okoli 22.30 policijo poklical Davorjev sin in dejal, da je vzel očetovega VW golfa, šel na bencinsko črpalko in tam pregledal celoten avto, saj se je njegov oče sumljivo obnašal.

V prtljažniku, pod tepihom in pri rezervnem kolesu je našel več bankovcev in se takoj odločil, da pokliče policijo in jim vse prizna. Svojo zgodbo je zdaj predstavil tudi na tožilstvu.

Priznanje

"Res je. Ženi, ki jo je podedovala denar, sem tega v šestih mesecih večkrat vzel in ga porabil za neumnosti. Ko sem skoraj vse porabil, sem se odločil, da bom uprizoril vlom. V stanovanju sem razbil več stvari, da je bilo videti, kot da se je zgodil vlom, in nato vzel še preostanek denarja.

Ko sem odšel po ženo v kavarno, kjer je bila medtem brez mene, je bilo stanovanje že razdejano, ko pa sva se vrnila, sva skupaj poklicala policijo. Žal mi je za vse in se kesam," je za konec povedal Davor.

Zakonca kljub vsemu zdaj še vedno živita skupaj v družinski hiši v Zagrebu.

V obtožnici je zapisano, da je Davor sicer zaposlen in »v dobrem premoženjskem stanju, nekaznovaen in v preteklosti še ni prestajal zaporne kazni. Prav tako zoper njega ne teče noben drug kazenski postopek«.