Koristoljubje

Uslužbenec zunanjega ministrstva v hiši nezakonito zadrževal migrante

J.V.
3. 1. 2024, 09.35
Posodobljeno: 3. 1. 2024, 09.43
Deli članek:

64-letni Hrvat je z dvema Indijcema osumljen, da je v svoji hiši na Medveščaku v Zagrebu nezakonito in iz koristoljubja zadrževal devet državljanov Bangladeša in Pakistana, ki so ob raciji brez uspeha poskušali pobegniti policiji.

arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Na Hrvaškem so prijeli 64-letnega uslužbenca ministrstva za zunanje zadeve, ki je skupaj z dvema Indijcema v svoji hiši v Zagrebu nezakonito in iz koristoljubja zadrževal devet tujcev, poroča RTL. Gre za štiri državljane Bangladeša in pet državljanov Pakistana. Tujci so ob raciji poskušali pobegniti, kar je uspelo enemu indijskemu državljanu, ostali so zaprosili za azil.

Osumljenega uslužbenca ministrstva so na policiji zaslišali, nato pa izpustili na prostost. Kot kaže je svojo hišo na Medveščaku dal v najem drugoosumljenemu indijskemu državljanu, ki jo je opremil z žimnicami, skrbel je tudi za hrano ljudi, ki so bili tam. Na ta način so omogočili vstop, gibanje in bivanje tujih državljanov na območju Hrvaške, je za RTL poudarila tiskovna predstavnica zagrebške policijske uprave Marija Goatti.