Srbija

Dva srbska poslanca, ki že več dni gladovno stavkata, končala v bolnišnici

S.Š.
27. 12. 2023, 20.08
Posodobljeno: 27. 12. 2023, 20.15
Deli članek:

Srbska poslanca Danijela Grujić iz Stranke svoboda in pravičnosti in Janko Veselinović iz Gibanja za revolucijo sta morala po štirih dneh gladovne stavke na pregled v bolnišnico.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Gladovno stavkajo tudi Marinika Tepić, ki je to 18. decembra storila prva, Jelena Milošević, Branko Miljuš in Dušan Nikezić. Za ta korak so se odločili zaradi “kraje volitev in številnih nepravilnosti, povezanih z volitvami v Srbiji”, navaja Nova.rs.

Danijela Grujić je gladovno stavko začela 21. decembra, Janko Veselinović pa dva dni kasneje. Veselinović je danes povedal, da so mu močno upadli vsi parametri krvne slike in da se mu je stanje nenadoma poslabšalo, čeprav je prejemal infuzijo.

"Včeraj sem imel visok pritisk. Prosil sem, da doma ostanem vsaj do jutri, a je zdravnik vztrajal, da moram takoj v bolnišnico. Bom videl, kakšna so njegova priporočila, za zdaj pa bom nadaljeval s stavko," je dejal.

Danijela Grujić je medtem za srbske medije povedala, da so ji zdravniki svetovali, naj takoj odide v bolnišnico.

"Zdravniki so danes izrecno poudarili, da moram v bolnišnico, ker lahko pride do nenadnega poslabšanja mojega zdravstvenega stanja," je dejala. "Iskreno ne bi rada prekinila stavke in bi rada ostala s svojimi dragimi kolegi, a smo se odločili poslušati zdravnika," je dodala.