Češka

Množični morilec iz Prage v poslovilnem pismu priznal tudi umor dojenčice

S.Š.
27. 12. 2023, 19.36
Posodobljeno: 27. 12. 2023, 19.39
Deli članek:

Našli so poslovilno pismo Davida Kozaka, množičnega morilca, ki je minuli četrtek na filozofski fakulteti Karlove univerze v Pragi ubil 14 in ranil 25 ljudi.

Profimedia
David je na filozofski fakulteti Karlove univerze v središču češke prestolnice ubil 14 ljudi.

Češki portal Novinky navaja, da je Kozak v pismu prevzel odgovornost za umor dveh ljudi v gozdu blizu Prage. Žrtvi sta bila 32-letnik in njegova dvomesečna hči.

"Med preiskavo so v vasi Hostounj našli poslovilno pismo, v katerem morilec priznava svoj zločin v gozdu v vasi Klanovice," je povedal tiskovni predstavnik policije Jan Daněk. Po njegovih besedah ​​vsebine pisma zaradi preiskave, ki še poteka, ne morejo objaviti.

Povezan še s z drugimi umori

"O točni vsebini pisma in drugih podrobnosti o primeru za zdaj ne moremo govoriti, saj preiskava celotnega dogodka še poteka. Trenutno policisti zaslišujejo več oseb, zato bi objava tovrstnih informacij lahko ogrozila ​​nadaljnjo preiskavo," je pojasnil. Poudaril je še, da je pismo eden ključnih dokazov, ki jih ima policija.

Ravno prejšnji teden so se v javnosti sicer že pojavile informacije, da balistični izvidi kažejo na povezanost Kozaka z umoroma v gozdu. Pražsky deník je tako objavil, da je izvedenec balistične stroke ugotovil, da je bila pištola, ki jo je morilec uporabil v gozdu, kjer sta bila ubita dojenčica in njen oče, najdena v hiši morilca s Filozofske fakultete.

V hiši našli očetovo truplo in eksplozivno napravo

Policisti so v hiši v Hostounju našli tudi truplo Kozakovega očeta in nekaj, kar je spominjalo na improvizirano eksplozivno napravo. Poleg tega je v hiši puščal plin, zato domnevajo, da je mladenič želel hišo razstreliti. Vodja praškega oddelka za umore Aleš Strach je povedal, da je napadalec na seznamu okoli 4000 potencialnih osumljencev za umore v gozdu, ki jih nameravajo preveriti.