Priečvanja

Strelec je hodil po šoli, študent in profesor sta se zabarikadirala v kabinet

R.T.
22. 12. 2023, 08.08
Posodobljeno: 22. 12. 2023, 08.16
Deli članek:

Novinar in študent na filozofski fakulteti v Pragi Jakob Weizman je bil na izpitu, ko je po fakulteti začel streljati 24-letni David Kozak.

Profimedia
Tako so se študenti skrivali pred ponorelim kolegom.

Weizman se je potil v kabinetu na ustnem izpitu iz albanščine. Naenkrat sta s profesorjem slišala strele in krike. Najprej nista vedela, kaj storiti. Ko sta čez nekaj sekund zbrala misli, sta zaklenila vrata in pred vhod postavila stole, mize in omare. Kmalu za tem je nekdo poskušal odpreti vrata. Je bil to brezumni strelec David Kozak, ki je hodil po hodniku in odpiral vrata v učilnice ter iskal žrtve? Mogoče, lahko pa da je bil kdo od študentev ali uslužbencev, ki je iskal zavetje pred strelcem. Profesor in Weizman sta ostala v sobi približno eno uro, nato pa jima je policija sporočila, da je varno.

BBC navaja pričanje turista iz Walesa, ki je bil v bližini stavbe filozofske fakultete. Slišal je streljanje, a je reagiral šele, ko je videl, da ljudje tečejo in kričijo.

43-letni domačin Ivo pa je mislil, da ga pač lomijo turisti, ki so se iz njemu neznanega razloga spustili v dir. Ni se pustil zmesti, mirno je šel dalje, ko pa je opazil policiste z avtomatskimi puškami, ki so mu kričali, naj beži, je doumel, da gre ze nevarno situacijo. Takrat je začel teči.