Na Hrvaškem

S hiše v središču mesta na devetletnico padel kamen, zdravniki se borijo za njeno življenje

D.K.
16. 12. 2023, 19.40
Posodobljeno: 16. 12. 2023, 19.42
Deli članek:

V središču hrvaškega Sinja se je zjutraj zgodila nesreča, v kateri se je poškodovala devetletnica.

Sašo Švigelj
Fotografija je simbolična.

Policisti so sporočili, da se je okoli 10. ure zaradi sunka vetra s stare hiše padel kamen in zadel deklico v glavo. Devetletnico so prepeljali na zdravljenje v splitsko bolnišnico, kjer se zdravniki borijo za njeno življenje.

Župan Sinja Miro Bulj za Slobodno Dalmacijo dejal, da je govoril z družino poškodovane deklice. »Zdaj bom šel v Split v bolnišnico, molimo boga, da bo vse v redu«, je dodal. »Deklica je zdaj na operaciji v bolnišnici v Splitu, ves čas sem na vezi z njenimi starši. Upam, da bo šlo vse dobro,« je dejal Bulj.

Burja povzročila celo razdejanje 

Na vprašanje novinarjev, kje točno je hiša in kakšno je stanje z neurjem, kako bo ukrepal, je odvrnil, da gre za hišo v središču mesta Sinj, v pasaži, ki ni preveč obljudena. »Nevihta je premočna, od nevihte je po tleh na stotine in stotine opek. To je stari del mesta, neurje je povzročilo ogromne težave, nihče se ne spomni, da bi se kaj podobnega zgodilo, kot se je danes zgodilo zaradi te burje, ne samo v mestu, ampak tudi glede dreves, tako da je to bil nesrečen trenutek, ko je ta kamen padel in deklico zadela v glavo. V središču Sinja imamo veliko zanemarjenih delov, starih dimnikov, ki so nevarni. Najpomembneje je, da se nikomur nič ne zgodi, še posebej tej punčki. Morali bomo sprejeti nekaj ukrepov,« je še povedal župan.

Kot je omenil, je neurje presenetilo tudi gasilce, imeli so okoli 25 prijav dogodkov, ogromne težave imajo tudi komunalni delavci in številne ostale pristojne službe. »Neurje je povzročilo ogromen kaos, a na terenu smo ves čas,« je poudaril.

Na kraju nesreče je bil opravljen tudi policijski ogled.